Toimintasuunnitelma

Yleistä

Ennen 2016 kauden loppua seuralla oli kaiken kaikkiaan 320 lisensoitua urheilijaa ja yli 30 aktiivista valmentajaa. Urheilijoiden määrä laski hieman edellisestä kaudesta, joka osittain johtui Tammisaaren keskuskentän parannuksesta, sekä siitä että joitain ryhmiä jouduttiin lopettamaan.

Seura pyrkii olemaan aktiivisesti näkyvillä mediassa ja netissä. Yhteistyö paikallismedian kanssa on hyvä, ja pyrimme siihen että tämä olisi tilanne myös jatkossa. Yhteistyö piirin, seudun ja liittojen kanssa tulee pysyä hyvällä tasolla, ja voi syventyä entisestään esim. koulutus- ja valmentaja kysymyksissä.

Yhteistyö Tenala IF ja IF-Bromarv poikien kanssa, jota aloitettiin 2015, lopetetaan nykyisessä muodossa, koska se ei kaikilta osin antanut toivottua tulosta.

Seura on nykyisen vuoden aikana aloittanut kolmevuotisen yhteistyön Adidaksen kanssa. Tarve varustuksen hankkimiseen tulevan vuoden aikana on huomattavasti pienempi kuin mitä alkuvaiheessa.

 

Talous

Hallitus on vastuussa seuran talouden jatkuvasta tasapainosta, sekä siitä että jatkuva maksukyky säilyy.

Seuralla on kokoaikapalkattu toiminnanohjaaja sekä osa-aikapalkattu juniori-koordinaattori. Möhemmin mainittu on kolmen viimeisen vuoden aikana ollut palkattu ulkoisen rahoitustuen kautta, ja rahoitus tulee voida taata myös jatkossa.

Seura aikoo myös  seuraavan tominnanvuoden aikana olla vastuussa urheilijoiden ja valmentajien  kilpailu- ja leirimaksuista samalla tavalla kuin tähän mennessä, samalla kun pyritään pitämään toimintamaksut edullisella tasolla.

Turvataksemme yllämainittua tulee meidän aktiivisesti etsiä uusia yhteistyökumppaneita, sekä myös ylläpitää hyvä suhde tämänhetkisille rahoittajillemme.

Tukevien henkilöjäsenten rekrytointi täytyy kasvaa entisestään.

Seura toimii kauden aikana SM-isäntänä T/P14-15, ja tämä tapahtuma odotetaan antavan huomattavaa taloudellista ylijäämää. Tämän tapahtuman takia Kunniakierros-tapahtuman tulot voivat toki mahdollisesti laskea.

 

Harjoitustoiminta

Kesäaikaan harjoituksia pidetään ensisijaisesti Tammisaaren keskuskentällä ja Karjaan keskusurheilukentällä. Harjoitukset Tammisaaressa joudutaan osittain uudelleenjärjestää urheilukentän uudistuksen takia, joka kokonaisuudessa tuottaa haasteita sopivan toiminnan toteuttamisessa.

Talvisaikaan kaupungin urheiluhalleja ja voimistelusaleja käytetään aktiivisesti. Kisakeskus urheilupaikkana voimistuu talvisaikaan. Vuoden aikana järjestetään kolme seuraleiriä Kisakeskuksessa ja yksi Pajulahdessa. Sen lisäksi järjestetään joitain yhden päivän tapahtumia Kisakeskuksessa urheilijoille jotka ovat ajankohtaisia SM-tason T/P-14-15 ikäsarjassa. Tämän lisäksi seuran urheilijat ja valmentajat osallistuvat piirin ja liittojen leireihin.

Yleisurheilukoulu järjestetään tulevana kesänä ainakin Tammisaaressa. Ylläpito harjoitusten laadussa vaatii harjoitusvälineiden jatkuvaa uusimista. Tämä taloudellinen vastuu on kokonaan seuralla.

Kilpailutoiminta

Seura toimii 25-27.8 SM-isäntänä T/P14-15 ikäisille. Tämä on seuran ensimmäinen SM-järjestely ja samalla isoin järjestämishaaste tähän asti. Kilpailuun odotetaan osallistuvan jopa 1000 urheilijaa ja sen toteuttaminen vaatii n. 200 toimitsijaa, jotka osittain rekrytoidaan myös muista seuroista. Kilpailujärjestelyt on aktiivisesti aloitettu jo edellisvuoden aikana, ja tehostettu yhä enemmän mitä lähemmäksi varsinaista kilpailuajankohtaa tullaan.

Seura järjestää myös tulevan vuoden aikana osakilpailu kansallisessa Tähtikisat- sarjassa. Suunnitelmissa on että kilpailu voisi olla suorassa lähetyksessä TV:ssä (Yle). Yllämainitun suurpanostuksen ansiosta tulee seura kokonaisuudessaan 2017 vuoden aikana järjestämään vähemmän tapahtumia kuin mitä viime vuosina. Alustava kalenteri näyttää tältä:

19.3 Junior Indoors; Karjaa
17.5 Koulujen viestipäivä; Karjaa
28.5 + 1.6 Kunniakierros; Karjaa + Tammisaari
4.6 Tähtikisat; Karjaa
13.7 Junior Games T/P 9-15; Karjaa
25-27.8 SM T/P14-15; Karjaa

Sen lisäksi järjestetään viisi seuramestaruusiltaa 2002-2009 syntyneille ja kaksi Silja Line Seurakisaa 2010-2012 syntyneille. Seuramestaruuden maastojuoksut järjestetään taas Spring Cup:in yhteydessä.

Säilyttääkseen valmiuden järjestää kilpailuja, tulee kilpailuvälineiden jatkuvasti uusia ja kilpailuareenat pitää hyvässä kunnossa. Tämä tulee ajankohtaiseksi varsinkin ennen SM-kilpailua, ja Raaseporin kaupunkia odotetaan käyttää varsin merkittäviä parannusmenetelmiä koskien itse urheilukenttää ja sen varustusta.

Yleisesti pyritään siihen että urheilijamme osallistuisivat aktiivisesti erilaisiin piiri- ja SFI-mestaruuskilpailuihin, sekä SM-kilpailuihin. Joukkuekisat kuten Vattenfall Cup, SFI-sarja ja erilaiset viestit priorisoidaan kovasti.

Tavoitteena on että seura seuraluokituksessa jälleen pääsisi 20 parhaan seuran joukkoon maassamme.

 

Koulutus

Seura on edellisten vuosien aikana aktiivisesti ja määrätietoisesti panostanut sekä valmentajien että ohjaajien koulutuksiin. Sen takia valmentajien tarve osallistua piiri- ja liitto-ohjattuun peruskoulutukseen ei tällä hetkellä ole akuutti, mutta kaikkia valmentajia ja ohjaajia rohkaistaan osallistumaan erilaisiin koulutuksiin seminaarien ja vastaavien kautta.

Toimitsijakoulutusta on aktiivisesti järjestetty SM 2017 ajatellen. Kursseja (Steg II-III) järjestetään vielä kevään aikana ja seurasta osallistuu myös henkilöitä SUL:in järjestämään Askel IV- koulutukseen joka järjestetään talven aikana. Osallistuminen kursseille koskien erikoisjärjestelmiä (tulospalvelua, maalikamera jne) on myös ajankohtaista. Seura järjestää myös joitain sisäisiä käytännöllisiä ja tehtäväohjattuja koulutustilaisuuksia SM-kilpailua ajatellen.

 

IF Raseborg:in hallitus