Föreningscup final i Imatra

MÄNGDER AV PERSONLIGA REKORD I FÖRENINGSCUPENS FINAL

Det var i år andra gången i föreningens 10-åriga historia som IF Raseborg hade kvalificerat sig för final i Föreningscupen. Finalen i den sk. B-serien (dvs. för föreningar vars hemort har 10 000-35 000 invånare) ordnades i år lördagen den 31 augusti i Imatra.
Bussen till Imatra startade redan på fredag eftermiddag och efter en matpaus utanför Borgå anlände vi till övernattningsplatsen i Joutseno litet efter kl 21 på fredagkväll. Gasthaus Patruuna i Joutseno var ett ypperligt ställe att övernatta på och härifrån återstod sedan endast ungefär 20 km till Imatra.
Efter lördagens morgonmål styrde sedan bussen mot Imatra och den nyrenoverade, trivsamma planen i Ukonniemi. Tävlingarna började med lagens inmarsch och den officiella invigningen av planen. Av de 16 lag som kvalificerat sig för final hade 14 ställt upp. Invigningen av planen förrättades av ”gamla” toppidrottare med Imatra-anknytning, bl.a. Ossi Karttunen, Jorma Härkönen, Marjo Venäläinen och Matti Mononen deltog.
Tävlingarna genomfördes i ypperligt sensommarväder med strålande sol, svaga vindar och en temperatur på drygt 22-23 grader.
IF Raseborgs unga idrottare gjorde utomordentligt väl ifrån sig och uppvisade verklig idrottsglädje när den är som bäst. Gott humör, en fin laganda och sammanhållning samt fina kämpatakter gjorde resan väldigt lyckad. För många av de yngre idrottarna var det här den första riktigt ”stora” tävlingen de deltagit i.
Resultatmässigt klarade sig hela laget ypperligt. Femton personliga rekord (av 30 möjliga) säger det mesta. Även de som inte gjorde personliga rekord den här gången idrottade i närheten av sin maximala nivå. Så gott som samtliga var väldigt nära sina personbästa, endast någon centimeter eller några hundradelar av en sekund skiljde från rekorden.
Av IF Raseborgs idrottare placerade sig följande på medaljplats: Oliver Öhman 1:a på 100m i P15 (11,71), Wincent Winberg 1:a på 1000m i P11 (3.17,89), Max Nyberg 1:a i spjut för P11 (33,01), Simon Ekholm 2:a i stav för P15 (285), Max Sjöström 2:a i höjd för P13 (144) och Ville Ekebom 3:e i 60m häck för P11 (11,14).
Tävlingarna avslutades med en 16x60m ”grässtafett” som löptes i två heat. IF Raseborg som sgs. hela tävlingen legat på placering 5-7 i sammandraget löpte i det senare heatet där de bäst placerade lagen sprang. Poängställningen före stafetten var överlag väldigt jämn och flere slutplaceringar klarnade först efter stafetten.
I det totala poängsammandraget placerade sig IF Raseborg till slut som 7:e på samma poäng som Raision Kuula, men eftersom Reso-laget placerade sig bättre i stafetten tog de hand om sjätteplatsen. Segern gick rätt klart till Lempäälän Kisa, men efter dem var poängen väldigt jämna.
Stämningen i bussen på hemresan var minst sagt glad och alla hade orsak att vara helnöjda över sina prestationer.

Samtliga resultat från tävlingen finns här