Karis Telefon | Karjaan Puhelin fiberhem.fi
Facebook
Annons
Annons
Sök
Kalender
Sista månad Augusti 2017 Nästa månad
M T O T F L S
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31
Händelser
Inga händelser
Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
 • Bilder
Annons

Loukkalahti finsk mästare på hinder


FM för de äldre juniorerna avgjordes under veckoslutet i Lahtis (H/D 22) och Nyslott (H/D 19). Otto Loukkalahti, som under våren och sommaren länge brottades med envisa skadeproblem, visade i Lahtis att han nu småningom börjar vara tillbaka på allvar då han på lördagen i överlägsen stil hemförde FM-guldet på 3000 m hinder. Otto ledde loppet från början till slut och gick i mål på tiden 9.26,39, vilket är hans nästbästa hinderlopp i karriären och samtidigt nytt årsbästa med nästan tio sekunder. Otto tävlar nästa gång på hinder 1.9 i Kotka, där man samtidigt gör upp om platserna till landskampen mot Sverige.
På söndagen löpte Otto 5000 m och tog där silver med tiden 15,29,78, vilket är nytt personligt rekord. Förhandsfavoriten Eero Saleva från Sjundeå IF, gick sina egna vägar från början och Otto valde nu att göra ett taktiskt säkert lopp där han till slut kunde säkra andra platsen på ett övertygande sätt. En attack mot bättre resultat görs eventuellt senare i höst.
I kula tangerade Sara Oraheimo sin bästa FM-placering då hon blev femte med resultatet 12.56. Detta var en av Saras bättre tävlingar i år och marginalen till bronsplatsen var inte mer än en halv meter. För Teo Takala fortsätter däremot motgångarna. Efter en övertygande kvaltävling, där han var bäst av alla med resultatet 70.40 (endast 32 cm från personbästa), kunde han inte göra sig själv rättvisa i finalen då skadan som han fick vid karnevalen i juni igen gjorde sig påmind. Teo kunde endast kasta tre kast och slutade sjua med 66.75. Riktigt turen på sin sida hade inte heller Ida Gustafsson, som slutade på den försmädliga nionde platsen i tresteg med noteringen 11.28. Drygt en decimeter till hade behövts för en plats i de tre sista omgångarna. Ida deltog också i längd, där hon blev 15. i kvalet med ett hopp på 4.80.
I Nyslott visade Tuomas Puputti att de fina insatser han stått för den senaste tiden inte varit någon tillfällighet. På förhand sett hade han goda möjligheter att klara sig riktigt bra på 1500 m och han infriade där alla förväntningar genom att knipa silver med tiden 4.02,72. Resultatet är i paritet med hans personbästa, trots att man taktiklöpte under första halvan av loppet och farten skruvades upp först mot slutet. Marginalen till segraren och storfavoriten Jiri Karjalainen blev slutligen drygt en sekund. Tack vare andra platsen torde också Tuomas ha säkrat en plats i Nordiska mästerskapen för 19-åringar som ordnas i Esbo 29-30.8.
Detta lovade också gott inför 800 m på söndag och även där lyckades Tuomas mycket väl. Detta blev nu ett fartlopp från början till slut och Tuomas pressade sig där in på fjärde plats med tiden 1.55,52, vilket är nytt PB med 1,5 sekunder. Storfavoriten Julius Uutela (femte i årsstatistiken i herrklassen) segrade planenligt på 1.54,23 och Puputtis marginal till bronset var de facto endast 18/100 sekunder.
De kompletta resultaten från båda mästerskapen finns nedan.

Resultat H/D 22

Resultat H/D 19

Juniorernas FM-tävlingar fortsätter inkommande veckoslut i Kalajoki (H/D 16-17) och Uleåborg (F/P 14-15).

 

Senast uppdaterad (2015-08-17 20:05)

 

Regionmästerskap i Karis och mångkamp i Pargas

 

Värdetävlingsruljansen fortsatte senaste vecka med regionmästerskap för H/D i Karis och del II av NÅID:s F/P-mångkamp i Pargas. Efter en vädermässigt till många delar lite knagglig sommar hittills, så bjöds nu idrottarna vid båda dessa tävlingar på alldeles utomordentliga förhållanden och många fina resultat såg också dagens ljus.


I regionmästerskapen tävlar för vår del tre distrikt (NÅID, finska Nyland, samt finska Helsingfors) och dessa ligger i skrivande stund alla bland de fem bästa i online-uppföljningen av landets distrikt för iår. Även om många av de absolut bästa idrottarna saknades, så var uppslutningen stor (över 500 starter totalt) och många spännande dueller utkämpades.

IF Raseborg hemförde totalt  åtta medaljer i mästerskapen. Otto Loukkalahti segrade på 1500 m, medan Timo Broman var bäst i längd. Tomas Söderlund vann planenligt kula och dubbelsegern där fullbordades av Conny Karlsson. Tomas tog också silver i diskus och samma placering nådde även Tiia Gustafsson i höjd. Tiia utökade ytterligare sin medaljsamling med ett brons på 400 m häck och bronspallen fick också beträdas av Sara Oraheimo som blev tredje i kula. De kompletta resultaten från tävlingarna finns HÄR .

NÅID-mångkamperna för F/P 9-13 fortsatte alltså söndag i Pargas med tre- och fyrkamp. Precis som vid den första kampen i Karis i början av juli stod IF Raseborg för ca hälften av deltagarna och vi hemförde också hälften av de till buds stående medaljplaceringarna. Segrare i sina respektive åldersklasser blev Philip Nynäs (P13), Sandra Björklöf (F12), Väinö Lupala (P11), Ada Heinonen (F11), Bodil Wikholm (F10), Noel Björkqvist (P9) och Madelaine Nyman (F9). Resultaten i sin helhet finns HÄR .

För de yngre idrottarna står nu närmast en rad klubbmästerskap i turen och säsongen för dem kulminerar i distriktets individuella F/P-dagar som ordnas 5-6.9 i Karis. För juniorerna följer nu i sin tur två veckor med FM-tävlingar och först ut inkommande veckoslut är H/D 22 som tävlar i Lahtis och H/D 19 som gör upp om sina mästerskap i Nyslott.

 

Senast uppdaterad (2015-08-10 09:41)

 

Ramirent Junior Games och junior-DM


Ramirent Junior Games ordnades torsdagen 23.7 på Karis centralidrottsplan. Man tävlade i klasserna F/P 9-15 och H/D 17-19 och totalt noterades över 300 starter. Trots det tidvisa regnet var förhållandena rätt goda och många fina resultat såg dagens ljus. Resultaten i sin helhet finns i länken nedan.

Resultat

På fredag och lördag var det dags för NÅID-mästerskap för F/P 14-15 och H/D 17-19. IF Sibbo-Vargarna stod då som arrangör och våra idrottare hemförde då totalt 10 guld, 7 silver och 4 brons. Allra vassast var här Jonathan Himberg, som i P15 hemförde maximala 6 guldmedaljer. Samtliga resultat finns nedan.

Resultat

Inkommande veckoslut står Kaleva Spelen i turen. Mästerskapen ordnas i Björneborg och från föreningen deltar sammanlagt fem idrottare.

 

Senast uppdaterad (2015-07-27 13:22)

 

FM-silver för Tomas Söderlund

 

Kaleva Spelen avgjordes senaste veckoslut i Björneborg och Tomas Söderlund tog där sitt tredje raka FM-silver i kula med resultatet 18.58. Detta är det bästa resultat som Tomas presterat i Kalevan Kisat-sammanhang, men trots det var han inte riktigt nöjd efter tävlingen. Längre stötar finns i kroppen och förhoppningsvis kan han plocka fram dessa ännu under slutet av säsongen. I samma gren slutade Conny Karlsson på 6. plats efter att ha fått upp 16.52 som bäst. Därmed förbättrade han sin placering från ifjol med två pinnhål. Tävlingen vanns av Arttu Kangas, som med sina 19.73 stannade endast några cm från sitt utomhus-PB som han stötte i Karis Telefon Games tidigare under sommaren.


Otto Loukkalahti deltog i 3000 m hinder och slutade där på 10. plats med tiden 9.35,28. Otto har sedan våren besvärats av vadproblem och har först under de senaste veckorna kunnat träna något sånär normalt. Siktet är därmed inställt på FM för H 22 om drygt en vecka.


Sara Oraheimo slutade på 15. plats i kula med 12.28, vilket är samma resultat som hon presterade i motsvarande tävling ifjol. Exakt en meter till hade behövts för att komma till final.


Teo Takala har sedan karnevalen besvärats av en skada i sidan och denna förhindrade nu också en fulländad prestation i spjutkvalet. Teo kunde endast kasta sitt första kast och detta var tyvärr övertramp.


De kompletta resultaten från tävlingarna finns här.

 

Tävlingsrumban fortsätter inkommande torsdag-fredag då regionmästerskap för H/D ordnas i Karis.

 

Senast uppdaterad (2015-08-04 07:22)

 

Helander sjunde i junior-EM


Oliver Helander slutade på sjunde plats i spjutfinalen i EM för H19 som avgjordes på lördagen. I kvalet på torsdag kastade Helander längst av alla och presterade då nytt personligt rekord med resultatet 76.28, vilket givetvis lovade gott inför lördagens final.
Oliver inledde finalen med ett kast på 74.07, i vilket spjutet slintade i utkastet, vilket ledde till att redskapet inte flög i bästa möjliga läge. I andra kastet gjorde Oliver sig illa i armbågen och finalen var därmed i praktiken över för hans del, även om han ännu i tredje omgången marginellt lyckades bättra på till 74.81.
Finalen vanns av Sloveniens Matija Muhar med det nya nationsrekordet för juniorer 79.20. Svenske hemmafavoriten Simon Litzell tog silver på 78.34 och Litauens Edis Matusevicius tog brons på 77.48, med vilket han förbättrade sitt PB från kvaltävlingen med nästan tre meter. Den höga resultatstandarden vittnar om de goda förhållanden som rådde under tävlingen och utan tillbudet i andra omgången hade även Oliver haft alla möjligheter att på allvar blanda sig i medaljstriden.

 

 
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Logga inAnnons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons