Raseborgs stad är mycket glad att SFI valt att mästerskapen i friidrott och bänkpress ordnas här Karis, Raseborg. Det är ju en stor händelse för hela den finlandssvenska idrottsvärlden och därför också av stor betydelse för staden och för föreningen IF Raseborg som ordnar tävlingen. Karis idrottspark erbjuder ypperliga möjligheter för tävlingarna. Här ordnas regelbundet stora nationella tävlingar. IF Raseborg med sina 10 år på nacken är en aktiv idrottsförening med arrangörserfarenhet så jag har fullt övertygad att man klarar av detta i år också, vilket bäddar för lyckade tävlingar. Föreningen med sina många frivilliga funktionärer skall ha ett stort tack.

Det är dock idrottarna, tränarstaberna och publiken som säkerställer att tävlingarna lyckas. Vi förväntar oss 400 tävlande damer, herrar och ungdomar tillsammans med sina tränare och stödtrupper samt en talrik publik. Man tävlar i 110 grenar så här finns något att se för var och en. Naturligtvis hoppas vi på goda resultat, individuella rekord och kanske till och med nationella rekord. Förutom idrottarnas egna prestationer spelar publiken en stor roll. Genom att heja fram sina favoriter förbättras prestationerna och höjer den goda stämningen, som vid SFI-mästerskapen alltid brukar närvara.

Att prestera är ju inte allt så jag hoppas idrottarna även har roligt, träffar sina medtävlare, utbyter tankar och erfarenheter och kanske får nya vänner.Svenskfinland behöver relationer mellan norr och syd, öst och väst.

Jag ser fram emot spännande mästerskapstävlingar i Karis idrottspark den 6 och 7 juli 2019. Jag önskar alla deltagare lycka och framgång i tävlingarna. Naturligtvis hoppas jag idrottarna, stödtrupperna och publiken skall trivas och ha roligt här i Raseborg denna friidrottshelg och kom gärna på besök på nytt. Vi tar emot er med öppna armar. Välkomna !

Ragnar Lundqvist

Stadsdirektör

Raseborgs
stad.