IF Raseborg firar detta år 10-årsjubileum med att bland annat ordna en stor idrottsfest i form av SFI mästerskap i friidrott och i bänkpress lördagen den 6 juli och söndagen den 7 juli vid Karis centralidrottsplan. Huvudartister på idrottsfesten är alla ca 400 friidrottare, som representerar damer, herrar samt ungdomar under 15 år och under 17 år. Förutom ett intressant startfält med många framgångsrika friidrottare från Svenskfinland kan man följa med deltagare i bänkpress, som uppvisar världsklass.

IF Raseborg har under sin rätt korta historia lyckats samla friidrottsrörelsen i regionen under samma tak. År 2018 vann IF Raseborg 13 FM-medaljer, vilket är ett tydligt bevis på föreningens förmåga att stöda och utveckla idrottande ungdomar till goda prestationer. IF Raseborgs duktiga frivilligarbetare har flera orsaker att vara stolta över sin förening. Förutom goda idrottsprestationer har föreningen också ordnat flera lyckade friidrottstävlingar och i det sammanhanget fungerar FM för 14 och 15 åringar år 2017 som ett bra exempel.

I egenskap av organisationskommitténs ordförande vill jag redan nu tacka nästan 200 funktionärer, tiotals samarbetspartners och många andra som på olika sätt bidragit till att SFI-mästerskapen år 2019 kan ordnas i Karis.

Förberedelserna för den finlandssvenska idrottsfesten år 2019 är i full gång och jag är övertygad om att det blir ett minnesvärt mästerskap med god gemenskap, med många spännande tävlingar och med mycket glädje. En viktig förutsättning för en lyckad idrottsfest är en talrik publik – välkomna!

Stefan Mutanen

ordförande för organisationskommittén