20 medaljer från DM H/D

DM för H/D avgjordes under senaste veckoslut i Pargas och sånär som på den oberäkneliga vinden gynnades tävlingarna av ypperliga förhållanden.
Föreningens idrottare lade denna gång beslag på tre guldmedaljer. På 100 m var Emelie Rancken snabbast med tiden 12,78 och hon tog också brons på 200 m. Conny Karlsson var bäst i kultävlingen med 16.04, medan Tomas Söderlund denna gång nöjde sig med enbart diskus där han segrade på 45.45. Waldemar Kvarnström följde här upp med att ta silver i kula och diskus samt brons i slägga.
Allra flest medaljer – fyra stycken – tog 16-åriga Tiia Gustafsson som var andra i 400 m häck, höjd och tresteg samt tredje på 100 m häck. Tre besök på silverpallen blev det också för Sara Oraheimo – grenarna för hennes del var kula, diskus och spjut. Silver blev det även för Markus Högström i tresteg, medan Josefine Lundström och Anita Westerholm parkerade på platserna två och tre i slägga. Bronsmedaljer hemfördes ytterligare av Nicolina Nynäs i längd, Marko Vendelin på 400 m och Anssi Vesanto på 1500 m.
De kompletta resultaten från tävlingarna finns i linken nedan.

http://www.tilastopaja.fi/db/fi/tulokset.php?CID=10985

Inkommande veckoslut ordnas SFI-mästerskapen i Pedersöre och föreningen har där nästan 30 idrottare på plats i åldersklasserna H/D, H/D 17 och F/P 15.