Första FM-medaljen för Lundström

Josefine Lundström tog sin första individuella FM-medalj då vinter-FM i slägga avgjordes i Kaustby på lördagen. Josse placerade sig där på tredje plats i klassen D22 med resultatet 49.87, vilket är nytt personbästa med över en meter. Samtidigt överskred hon minimigränsen för deltagande i  Kaleva Spelen.

Kampen om bronsmedaljen var dock hård tävlingen igenom. Josse intog i ett tidigt skede tredje platsen, men passerades vid ett par tillfällen av Andrea Österman från Helsingfors IFK. Josse lyckades dock båda gångerna svara direkt och hennes längsta kast kom i femte omgången. Dessutom hade hon ytterligare två kast som var längre än hennes tidigare personbästa.

-Jag fokuserade på accelerationen samt på att få till ett bra utkast. Det lyckades bra nu och härifrån är det bra att fortsätta mot sommarens tävlingar, berättar en glad Josefine efter tävlingen.

Riktigt fint gick det också för Lauri Wuorenrinne vid vintermästerskapen i spjut som arrangerades i Tammerfors. Lauri knep där sjätte platsen i klassen H17 och hans resultat 53.67 var nytt PB med nästan 8 m med 700 g spjutet. Resultatet var också helt i paritet med vad han presterade med det lättare 600 g spjutet senaste sommar, vilket givetvis lovar gott för fortsättningen.

I samband med släggmästerskapen i Kaustby ordnades också en nationell juniortävling och där segrade Filip Wikholm i klassen P14 med resultatet 37.88, vilket var nytt personligt rekord med över 4 m med 4 kg släggan. Hans tvillingsyster Bodil blev andra i F14 efter att ha fått upp 30.85 i sitt bästa kast. Såväl Filip som Bodil presterade A-klassresultat och är därmed klara för sina första FM-tävlingar, vilka för 14-15-åringar detta år ordnas i Lahtis i augusti.