Dubbelseger för Loukkalahti och Valtonen i Nurmijärvi

Ungdomarnas Elittävlingar fortsatte i Nurmijärvi på onsdagen i regnigt och småkallt väder. Detta störde inte duon Otto Loukkalahti och Luukas Valtonen, som dominerade 3000 metersloppet i H 17 och slutligen tog en ohotad dubbelseger. Loukkalahti segrade på 9.12,16 före Valtonen på
9.13,98 och båda var tillfreds med sin insats efter loppet.
-Tiden var nytt personligt rekord med 5 sekunder och motsvarar ganska bra min form för tillfället, även om en jämnare fartfördelning säkert hade gett ett bättre resultat. Jag har haft lite problem med baklåren på sista tiden och behöver nu få några bra träningar inför karnevalen i Jämsä om ett par veckor, berättar Loukkalahti som däremellan skall hinna med Jukola-kavlen i orientering inkommande veckoslut.
En hel del orientering blir det också för Valtonen den närmaste tiden.
Efter Jukola åker han till EM för 18-åringar under midsommarveckoslutet.
-Orientering är min huvudgren, men jag tävlar också gärna på bana.
Detta var min första egentliga tävling på 3000 m och jämfört med ett test som jag gjort tidigare så förbättrade jag min tid med en halv minut så jag kan inte vara annat än nöjd, summerar Valtonen.
Nära prispallen i tävlingarna kom också IF Raseborg-sprintrarna Frida Sevón och Sandra Pihlström. Sevón blev 4. i D 17 300 m på 42,44, vilket är en klar förbättring av hennes tidigare rekord som löd på 43,15.
Pihlström blev i sin tur 5. på 100 m i D 17 och stannade med sina 12,94 endast 1/100 sekund från sitt personbästa.

Senast uppdaterad (2011-06-16 06:50)