En bronsmedalj från seniorernas FM

Under veckoslutet den 17 och 18 februari avgjordes de finska mästerskapen i Friidrott i Kvarnbäcken, Helsingfors. IF Raseborg ställde denna gång upp med endast en idrottare, kulstötaren Tomas Söderlund. På förhand sett såg det ut som att tävlingen kunde bli en mycket jämn kamp om speciellt bronsmedaljen, och det blev det också, även om resultatnivån kanske inte nådde upp till förväntningarna.

För Tomas del var detta endast den andra tävlingen för vintersäsongen, då fokus legat mer på träning och blicken riktad mot sommaren. I Tomas första tävling i mitten av januari stötte han 18,15 och det var ett resultat han ville bättra på i FM. Men i tävlingen fick han inte tekniken att stämma och resultatet stannade på 18,06. Det räckte dock till brons, då fyran i tävlingen stötte 17,99. Till silver och guld var det denna gång för lång väg, då tvåan Timo Kööpikkä stötte 18,65 och vinnaren Arttu Kangas 19,90.

Som helhet har Tomas vintersäsong ändå gått enligt planerna träningsmässigt, och under våren ligger fokus på att få tekniken så stabil, att han får ut det bästa även i tävlingssituationer.