Färgföljd i FM-terräng

FM i terränglöpning avgjordes sön 7.5 vid Vierumäki idrottsinstitut i Heinola. Från IF Raseborg deltog slutligen 18 idrottare och dom största förhoppningen ställdes till klassen H22 där vi hade hela sju löpare med. Pojkarna uppfyllde alla förväntningar och stod på bred front för en verkligt stark insats. Arto Talvinen utmanade länge förhandsfavoriten Robin Ryynänen och han löpte till slut i mål på en rätt ohotad andra plats. Detta var Artos första individuella FM-medalj i friidrottssamanhang. Vilho Loukkalahti kämpade också om bronset en bra bit in i loppet, men en mycket nöjd Loukkalahti kom slutligen in på fjärde plats. Då Ollipekka Heikkilä dessutom slutade på 8. plats betydde detta att pojkarna dessutom tog guld i lagtävlingen (platssiffra 14) före guldtippade Turun Urheiluliitto (17).
Även våra övriga deltagare i ifrågavarande åldersklass gjorde väl ifrån sig. Tuomas Puputti blev 12., Eemeli Suominen 15. och Benjamin Tulonen 25., vilket betydde att de sin tur med platssiffra 52 tog brons i lagtävlingen. Det blev alltså en medalj av varje valör och bilder på medaljörerna finns i linken nedan.

Svenska YLE

Även flera andra av våra idrottare plockade fina placeringar. Otto Loukkalahti visade att löptempot småningom börjar infinna sig, då han kom in på 11. plats i H 4 km. Saimi Lupala deltog nu i sin första FM-tävling i friidrott och tog i F15 4 km en 20. plats. Bland 2003 födda var hon sjunde och det lovar gott inför sommarens individuella mästerskap då man tävlar i separata åldersklasser. Lassi Vuorinenlöpte stabilt i H19 och blev där 17. Tyvärr sprack vårt lag i den åldersklassen i sista stund pga sjukdom, alla möjligheter hade funnits till medalj i lagtävlingen även där.
Resultaten i sin helhet finns i linken nedan.