FM-brons för Lupala, 24 medaljer från SFI-mästerskapen

IF Raseborgs stod 25-27.8 värd för FM i åldersklassen F/P 14-15.
Arrangemangen lyckades väl och – bortsett från vädret – erbjöds de ca
800 deltagarna möjlighet att tävla i goda förhållanden.
Bäst av våra egna idrottare klarade sig Saimi Lupala, som i F14 blev tredje i höjd med nya PB-resultatet 161. Hon blev också fjärde på 1500 m hinder med tiden 5.23,38, vilket även det är nytt personligt rekord.
Samma placering nådde också Jonathan Roos på P15 300 m, där han löpte i mål på nya PB-tiden 37,88. På 100 m blev Jonathan 6. med tiden 11,65 (+2,5).
Laura Wuorenrinne (P14) blev i sin tur sjätte i spjut med 43.21 och åttonde i diskus med 40.81. Båda resultaten är nya personbästa.
Åttonde plats noterades också för Marius Wasström i P14 längd – hans längsta hopp där mätte 507 (-1,4).
I P15 höjd placerade sig Philip Nynäs på tionde plats med resultatet 159. Samma placering blev det också för Sandra Björklöf i F14 kula, där hon som bäst fick upp 11.02, med vilket hon stannade några ynka cm från finalomgångarna. Oturen förföljde också Sandra på 80 m häck, där hon i sitt försöksheat kämpade om en plats i finalen, men dessvärre föll på sista häcken.
Som helhet en mycket bra insats av våra idrottare alltså! De kompletta resultaten från tävlingen finns i linken nedan.

Resultat FM

Redan ett par veckor tidigare avgjordes SFI-mästerskapen för H/D,
H/D17 och F/P15 i Borgå. Från IF Raseborg deltog 23 idrottare och dessa lade beslag på 23 medaljplaceringar fördelat på 5 guld, 7 silver och 11 brons. SFI-mästare blev Tomas Söderlund (H kula), Conny Karlsson (H diskus), Oliver Helander (H spjut), Jonathan Roos (P15 300 m) och Saimi Lupala (F15 höjd). Ytterligare ett SFI-guld kunde inkasseras en vecka senare, då Tiia Gustafsson hemförde mästerskapet i mångkamp i damklassen.