FM-silver för Tomas Söderlund

Inomhus-FM för H/D avgjordes under veckoslutet i Tammerfors och från IF Raseborg fanns tre idrottare på plats. Tomas Söderlund har länge kämpat med skador och andra problem, men nu verkar han vara på väg tillbaka på allvar. Träningarna inför FM hade gått fint och även uppvärmningsstötarna visade att det fanns möjlighet till ett riktigt bra resultat. Tomas missade något i första omgången, men fick i den andra upp hela 18.96 trots att inte heller denna stöt var närapå perfekt. På grund av en begynnande influensa avtog krafterna något under tävlingens gång, men nämnda resultat räckte slutligen till silver och det var samtidigt Tomas’ nästbästa resultat någonsin och hans bästa på två år. Detta gav ett utomordentligt utgångsläge för sommaren, för vilken Tomas förhoppningsvis får förbereda sig på bästa möjliga sätt!
Tävlingen vanns av Arttu Kangas från Kankaanpäänseudun Leisku, som i sin sista stöt fick till en pangträff och kulan landade på 20.09. Arttu blev därmed 21. finländare som passerade den magiska 20 m gränsen och han kommer att vara en av favoriterna vid EM för H 22 i Tallinn i sommar. Även tävlingens bronsman, 20-årige Timo Kööpikkä från Laihian Luja, stötte personligt rekord då han fick upp 18.19 som bäst.
Marko Vendelin placerade sig på 13. plats på 800 m med tiden 1.59,07. Marko fullgör som bäst sin värnplikt och har tyvärr inte kunnat träna som planerat under vintern. Sara Oraheimo drabbades i sin tur av en skada under uppvärmningen till damernas kula och kunde således inte delta i den egentliga tävlingen. Hon slintade i en uppvärmningsstöt och råkade ut för en ordentlig vrickning i höger fot och även om inget var brutet hindrade detta givetvis tävlande.
Resultat från söndagens tävlingar i Tmmerfors finns i linken nedan.

Resultat

På lördagen avgjordes vintermästerskapen i slägga i Kaustby och Josefine Lundström placerade sig där på 5. plats i D 17 med resultatet 50.28. Josse har inför denna säsong börjat kasta med fyra rotationer och hennes resultat var nu nästan fem meter bättre än vid motsvarande tävling ifjol, vilket lovar gott inför sommaren. Tävlingen vanns av Kiira Väänänen från Varpaisjärven Vire med resultatet 63.49.
Resultat från Kaustby finns i linken nedan.

Resultat

FM-tävlingarna fortsätter inkommande veckoslut då juniormästerskapen ordnas i Åbo, medan Björneborg står värd för inomhusmästerskapen i diskus.

Senast uppdaterad (2015-02-24 10:24)