FM-silver för Tomas Söderlund

Kaleva Spelen avgjordes senaste veckoslut i Björneborg och Tomas Söderlund tog där sitt tredje raka FM-silver i kula med resultatet 18.58. Detta är det bästa resultat som Tomas presterat i Kalevan Kisat-sammanhang, men trots det var han inte riktigt nöjd efter tävlingen. Längre stötar finns i kroppen och förhoppningsvis kan han plocka fram dessa ännu under slutet av säsongen. I samma gren slutade Conny Karlsson på 6. plats efter att ha fått upp 16.52 som bäst. Därmed förbättrade han sin placering från ifjol med två pinnhål. Tävlingen vanns av Arttu Kangas, som med sina 19.73 stannade endast några cm från sitt utomhus-PB som han stötte i Karis Telefon Games tidigare under sommaren.

Otto Loukkalahti deltog i 3000 m hinder och slutade där på 10. plats med tiden 9.35,28. Otto har sedan våren besvärats av vadproblem och har först under de senaste veckorna kunnat träna något sånär normalt. Siktet är därmed inställt på FM för H 22 om drygt en vecka.

Sara Oraheimo slutade på 15. plats i kula med 12.28, vilket är samma resultat som hon presterade i motsvarande tävling ifjol. Exakt en meter till hade behövts för att komma till final.

Teo Takala har sedan karnevalen besvärats av en skada i sidan och denna förhindrade nu också en fulländad prestation i spjutkvalet. Teo kunde endast kasta sitt första kast och detta var tyvärr övertramp.

De kompletta resultaten från tävlingarna finns här.

 

Tävlingsrumban fortsätter inkommande torsdag-fredag då regionmästerskap för H/D ordnas i Karis.

 

Senast uppdaterad (2015-08-04 07:22)