Fyra medaljer från junior-FM

FM för de yngsta juniorklasserna avgjordes senaste veckoslut. F/P 14-15 tävlade i Reso och där hemförde Martin Wiberg och Jonathan Himberg två guld i lagtävlingar. Man inledde med att efter en jämn tävling segra i kula med det totala resultatet 23.61; individuellt var Martin 7. på 12.40 och Jonathan 12. 11.28. Detta följde man upp med en ny triumf i diskus med sammanlagda resultatet 70.97. Här var pojkarna riktigt på hugget och båda förbättrade klart sina personliga rekord – Martin var 4. med 39.78 och Jonathan 14 på 31.19.
Nicolina Nynäs deltog i F 15 och blev där 12. i spjut med 36.54. Hon deltog också på 80 m häck och blev där 15. med tiden 13,16 efter att ha missat på första häcken.
H/D 16-17 gjorde upp om sina mästerskap i Kotka och Oliver Helander (H 17) inledde där medaljjakten med att ta brons i höjd med nya PB-resultatet 190. Hans huvudgren spjut stördes av stark motvind, men tävlingen höll ändå mycket hög klass då hela fem idrottare kastade över 70 m. Oliver placerade sig här på andra plats endast 21 cm bakom segraren Lassi Saarinen och hans resultat 75.08 är nyt årsbästa och för in honom på 11. plats i årets världstatistik i åldersklassen. Placeringen innebar också att Oliver valdes till juniorlaget till landskampen mot Sverige inkommande helg. Oliver deltog även i diskus och blev där 5. på 45.26.
Tuomas Puputti (H 17) gjorde ett stabilt mästerskap och hemförde två 5. placeringar på medeldistans. På 800 m klockades han för tiden 1.58,92 och på 1500 m för 4.14,64, vilket är nytt PB. Femte plats blev det också för Anton Vuorio i den jämna diskustävlingen i H 16. Hans resultat 41.95 är nytt PB med över två meter och en lika stor rekordförbättring stod Edward Lindholm för då han blev 8. på 40.51. I kula var det ombytta roller – Edde blev här 5. på 14.58, medan Anton var 7. på 14.32.
I D 16 löpte Tiia Gustafsson in på 6. plats på 400 m häck med tiden 69,59. I höjd placerade hon sig på 9. plats med 155, vilket är nytt PB utomhus. En kraftigt förkyld Josefine Lundström kom in på 8. plats i D 16 slägga med resultatet 47.89 och sjukdom störde också Lotta Lahtinens prestationer i samma åldersklass. Hon blev här 17. på 100 m (13,45) och 15. på 200 m (28,71).
Resultaten från tävlingarna finns nedan.

Resultat från Kotka

Resultat från Reso

Inkommande veckoslut står alltså landskampen mot Sverige i turen och där deltar förutom Oliver även Tomas Söderlund i H kula. Vattenfall Cup avgörs slutgiltigt på lördag och vårt gäng tävlar då i Tera-finalen som ordnas i Vanda.