Helander ny världssexa efter andra plats i Kuortane

En av den finländska friidrottssommarens absoluta klassiker, midsommarspelen i Kuortane, ordnades på lördagen i rätt blåsiga, omväxlande och inte alltför varma förhållanden. Tävlingen, som nu ordnades för 80. gången, hade i år status som EA Classic Permit Meeting och arrangörerna hade som helhet rekryterat ett starkt startfält med deltagare från över 20 länder.
I herrarnas spjuttävling visade Oliver Helander prov på fortsatt stigande form. Efter ett par inte riktigt lyckade kast som inledning fick han i sitt tredje kast upp hela 86.93, vilket slutligen kom att räcka till andra plats i tävlingen efter den för tillfället fullständigt makalöse esten Magnus Kirt, som kastade nytt världsårsbästa med resultatet 90.61.
Oliver tog dock flera riktigt fina skalper då man på tredje plats hittar fjolårets EM-silvermedaljör Andreas Hofmann från Tyskland, på fjärde plats 91-metersmannen Chao-Tsun Cheng från Taiwan och på sjätte resp sjunde plats de senaste OS-vinnarna Keshorn Walcott (Trinidad & Tobago) och Thomas Röhler (Tyskland).
Med sitt resultat avancerade Helander nu till sexa i årets världsstatistik i herrklassen och även till etta i statistiken för H22. Olivers kast kan ses på hans INSTAGRAMKONTO.