Helander överlägsen i Kauhava, två medaljer för Loukkalahti

FM för klasserna H/D 19-22 avgjordes 4-6.8 i Kauhava och från IF Raseborg deltog totalt tio idrottare. Allra bästa klarade sig Oliver Helander, som tog en överlägsen seger i H 22 med det nya PB-resultatet 80.25. Oliver var mycket pigg för dagen och presterade en högklassig serie i de något utmanande förhållandena. Vilho Loukkalahti inledde sina mästerskap med att ta silver på 3000 m hinder med tiden 9.54,10 i ett lopp där slutliga segraren Miika Tenhunen skruvade upp farten ordentligt från början. Vilho hängde tappert med under den första kilometern, men tvingades småningom släppa kontakten. Silvermedaljen var dock aldrig hotad. På 5000 m rymde förhandsfavoriten Robin Ryynänen från början, men Vilho kämpade om silvermedaljen ända fram till slutrakan där han dock fick ge sig mot Samuli Hussa. Vilhos sluttid var 15.18,35.
På H22 800 m slutade Tuomas Puputti sexa i ett jämnt lopp. I samma tävling blev Marko Vendelin 10. och Lasse Minkkinen 11. Lasse förbättrade sitt PB med tre sekunder till 2.02,19. På 1500 m grinade igen oturen Tuomas i ansiktet, då han föll i trängseln direkt efter starten. Han jobbade sig tappert fast huvudklungan, men rusningen i början tog för mycket på krafterna och han löpte i mål på åttonde plats.
Tidigare nämnde Marko Vendelin deltog också på 400 m där han blev 15.
och samma placering på motsvarande sträcka nådde Krista Lindholm i D22. På 800 m blev Krista nionde.
I D19 tresteg hoppade Tiia Gustafsson nytt PB med resultatet 11.58, vilket räckte till sjunde plats. Samma placering blev det för Josefine Lundström i D19 slägga, hennes resultat där var 45.30. Josse deltog också i diskus där hon blev 12. med årsbästanoteringen 31.53. I D19
100 m löpte Lotta Lahtinen nytt PB i försöken med tiden 12,87 (-0,7).
I semifinalen stannade klockan på 13,05, vilket inte räckte till final. På 200 m noterade Lotta i försöken tiden 27,53 i relativt stark motvind (-1,6). I D19 400 m häck placerade sig Anna Dahlström på 10. plats med tiden 72,43 och på 400 m klockades hon för 63,35.
Resultaten från tävlingarna i sin helhet finns i linken nedan.

Resultaten

Inkommande veckoslut ordnas SFI-mästerskapen och även där finns IF Raseborg på plats med en rätt stor trupp.

Senast uppdaterad (2017-08-08 19:42)