Helander världstvåa – 12. plats i Vattenfall Cup

Det gångna veckoslutet bjöd igen på fina framgångar för IF Raseborgs del. I den traditionella landskampen mot Sverige segrade Oliver Helander i juniorkampen i spjut med resultatet 79.34, vilket är nytt personligt rekord – och samtidigt SFI-rekord – med drygt en meter. Med detta steg Oliver till tvåa i världsstatistiken för H 17 iår och ettan i den statistiken, Simon Litzell från Sverige, fick i landskampen se sig besegrad med nästan 2,5 meter. Oliver premierades också som bästa finländare i juniorkampen.
I herrkampen deltog Tomas Söderlund i kula och blev där 4. med en stöt på 18.22. Med detta besgerade han bl.a. svensken Daniel Ståhl som stött över 19 m iår.
På lördagen avgjordes och finalerna i Vattenfall Cup och Tera-serien slutade IF Raseborg på en fin 12. plats bland de 16 lag som kvalificerat sig till finalen. Detta var nu första finalplatsen för oss någonsin och laget gjorde mycket väl ifrån sig. Grenseger togs av Edward Lindholm i H 17 kula med 14.52 och topp-3 placeringar noterades också för Sebastian Kronberg (P 11 150 m 2.) och Viktor Löflund (P 11 1000 m 3.). Som tidigare konstaterats – Vattenfall Cup är i första hand en lagtävling och alla drog här sitt strå till stacken på ett föredömligt sätt. Resultaten och slutpoängen från tävlingen finns nedan.

Vattenfall resultaten, Tera-serien

Vattenfall slutpoäng,  Tera-serien

Säsongens sista värdetävlingen står i turen inkommande veckoslut då FM i mångkamp för juniorer avgörs i Nykarleby och Jakobstad.