Karis Telefon Games blev en fullträff

Stjärntävlingen Karis Telefon Games,som nu ordnades för första gången, blev en riktigt lyckad tillställning såväl arrangörs- som resultatmässigt. Tävlingen kulminerade i Teemu Wirkkals mäktiga 83.73 i spjut i en tävling där Teo Takala också jagade gränsen till junior-VM.
Tyvärr var Teos två längsta kast ogiltiga, men han visade att han klart och tydligt har möjlighet att kvalificera sig till VM-laget.
Nytt personligt rekord och årsbästa i Finland blev det i sin tur för Tomas Söderlund. Hans bästa stöt mätte nu 18.80 och jakten på en biljett till EM i Helsingfors fortsätter. Årsbästa i Finland blev det också för Jenni Kivioja på 400 m och Suvi Selvenius på 1500 m, medan Annimari Korte underskred EM-gränsen på 100 m häck. Ur västnyländsk synvinkel glädjer vi oss givetvis över att Jonna Berghem i sistnämnda gren klarade gränsen till junior-VM samt över Linda Sandblom fina PB på 183 i höjd.
Tävlingarnas avgjordes i mycket fina förhållanden och arrangörsstaben på ca 90 personer klarade sin uppgift med bravur. De fullständiga resultaten från tävlingarna finns i linken nedan.

Resultat