NM och mångkamper

Nordiska landskampen och mästerskapen för H/D 19 avgjordes senaste veckoslut i Alberga och Otto Loukkalahti hade tack vare sitt FM-guld på 1500 m weekenden innan vikt sig en plats i det finska laget på just ifrågavarande sträcka. Otto stod igen för en kanoninsats genom att spurta in på 4. plats med tiden 3.54,20, med vilket han putsade sitt PB med hela 5,78 sekunder! Loppet satte hög fart från början, men trots det mäktade Otto med en stark finish och plockade flera placeringar på slutet. Marginalen till brons stannade slutligen vid 0,24 sekunder.
Under samma veckoslut kämpade man också om SFI-mästerskapen i mångkamp i Jakobstad och Timo Broman visade där mycket goda takter genom att segra i herrarnas tiokamp med poängen 6295 – en förbättring av hans personbästa med nästan 300 poäng. Trots svåra förhållanden speciellt på lördagen presterade han också personliga rekord i hela fem enskilda grenar, nämligen 400 m (51,99), 110 m h (16,92/-2,2), stav (340), kula (12.05) och spjut (53.54). Ytterligare ett SFI-mästerskap kom till föreningen då Nicolina Nynäs segrade i femkamp i F 15 med poängen 1992.
Nicolina har besvärats av en ömmande vrist, men börjar igen kunna göra sig själv rättvisa vilket lovar gott inför FM 6-8.9.
I och med mångkampen är årets SFI-mästerskap avslutade och IF Raseborg slutade denna gång på en fin tredje plats i kampen om Frihetspriset, som tilldelas mästerskapens bästa förening. Fjolårets seger kunde alltså inte upprepas, men det var ändå mycket starkt att endast Helsingfors IFK och Vasa IS kom före i totalsammandraget.
Även NÅID:s F/P-mångkamp utkämpades senaste söndag och också denna gång med IF Raseborg som arrangör. Vårt saldo blev där 9 medaljer fördelade på 4 guld, 2 silver och 3 brons. Den högsta prispallen fick beträdas av Martin Wiberg (P 13), Sandra Björklöf (F 10), Väinö Lupala ( P 9) och Ada Heinonen (F 9).
Inkommande veckoslut fortsätter FM-tävlingarna för juniorer då F/P 14-15 tävlar i Orimattila och H/D 16-17 i Åbo.