Regionmästerskap i Karis och mångkamp i Pargas

Värdetävlingsruljansen fortsatte senaste vecka med regionmästerskap för H/D i Karis och del II av NÅID:s F/P-mångkamp i Pargas. Efter en vädermässigt till många delar lite knagglig sommar hittills, så bjöds nu idrottarna vid båda dessa tävlingar på alldeles utomordentliga förhållanden och många fina resultat såg också dagens ljus.

I regionmästerskapen tävlar för vår del tre distrikt (NÅID, finska Nyland, samt finska Helsingfors) och dessa ligger i skrivande stund alla bland de fem bästa i online-uppföljningen av landets distrikt för iår. Även om många av de absolut bästa idrottarna saknades, så var uppslutningen stor (över 500 starter totalt) och många spännande dueller utkämpades.

IF Raseborg hemförde totalt  åtta medaljer i mästerskapen. Otto Loukkalahti segrade på 1500 m, medan Timo Broman var bäst i längd. Tomas Söderlund vann planenligt kula och dubbelsegern där fullbordades av Conny Karlsson. Tomas tog också silver i diskus och samma placering nådde även Tiia Gustafsson i höjd. Tiia utökade ytterligare sin medaljsamling med ett brons på 400 m häck och bronspallen fick också beträdas av Sara Oraheimo som blev tredje i kula. De kompletta resultaten från tävlingarna finns HÄR .

NÅID-mångkamperna för F/P 9-13 fortsatte alltså söndag i Pargas med tre- och fyrkamp. Precis som vid den första kampen i Karis i början av juli stod IF Raseborg för ca hälften av deltagarna och vi hemförde också hälften av de till buds stående medaljplaceringarna. Segrare i sina respektive åldersklasser blev Philip Nynäs (P13), Sandra Björklöf (F12), Väinö Lupala (P11), Ada Heinonen (F11), Bodil Wikholm (F10), Noel Björkqvist (P9) och Madelaine Nyman (F9). Resultaten i sin helhet finns HÄR .

För de yngre idrottarna står nu närmast en rad klubbmästerskap i turen och säsongen för dem kulminerar i distriktets individuella F/P-dagar som ordnas 5-6.9 i Karis. För juniorerna följer nu i sin tur två veckor med FM-tävlingar och först ut inkommande veckoslut är H/D 22 som tävlar i Lahtis och H/D 19 som gör upp om sina mästerskap i Nyslott.

 

Senast uppdaterad (2015-08-10 09:41)