Regionstafett och Vattenfall Cup

Regionmästerskapen i stafettlöpning avgjordes under måndag-tisdag i Riihimäki. Trots att tävlingarnas upplägg var exakt detsamma som tidigare (deltagande distrikt: NÅID, Helsy och Uudy) så tävlade man nu för första gången som en gemensam region och även om alla föreningar inte ställde upp med sitt allra starkaste manskap i alla grenar så standarden inom detta område av tradition hög.
IF Raseborgs på förhand sett starkaste lag tävlade i H 19 och pojkarna gjorde där riktigt väl ifrån sig. På 3×800 m kom vårt första lag (Rasmus Vidjeskog, Tuomas Puputti, Marko Vendelin) in på andra plats med tiden 6.18,38, medan vårt andra lag (Vilho Loukkalahti, Eemeli Suominen, Erik Ingman) placerade sig på fjärde plats med 6.42,57. Av NÅID-föreningarna placerade man sig som etta och tvåa. Andra plats (och etta i NÅID) blev det också på 4×400 m med noteringen 3.29,34 – fyrväpplingen som deltog där Vendelin, Vidjeskog och Puputti förstärkt med Kristoffer Olin. Samma kvartett blev också totalt sett fjärde och tvåa i NÅID på 4×100 m med tiden 46,05.
Andra plats (och etta i NÅID) var också utdelningen på H 4×800 m, då uppställningen Kristian Kannus, Otto Loukkalahti, Lasse Minkkinen och Anssi Vesanto kom i mål på tiden 8.34,72. Ytterligare en topp-3 placeringen inom NÅID hemfördes då laget Emelie Rancken, Sara Oraheimo, Ulrika Lönnberg och Sandra Pihlström blev just tredje i den jämförelsen på D 4×100 m. Totalt sett kom man in på fjärde plats och tiden var 52,68.
De kompletta resultaten från tävlingarna finns i linken nedan. Stafettlöpning är aktuellt igen 5-6.7 då FM-tävlingarna avgörs i Lahtis; föreningen har guld att försvara på H 19 3×800 m från ifjol och även iår har vi riktigt fina möjligheter att hävda oss i ifrågavarande gren och även på 4×400 m i samma åldersklass.

Under juni månad har också de första distriktskvalen i Vattenfall Cup avgjorts. Ställningen i del I finns i linken nedan och ur denna kan man läsa att IF Raseborg ligger på en mycket fin åttonde plats (såväl totalt som i vår egen Tera-klass) efter första delen 🙂

I varje klass avancerar 16 lag till de landsomfattande finalerna som arrangeras 30.8. Med en stabil insats i det andra distriktskvalet 13.8 i Alberga har vi god möjlighet att nå finalen för första gången i föreningens historia!