SFI-rekord igen av Oliver Helander

Oliver Helander förbättrade för andra gången denna sommar SFI-rekordet i spjut för P 15 då SFI- och NÅID-mästerskapen i mångkamp avgjordes i Hyvinge under veckoslutet. Helander fick nu upp 70.31 som bäst, med vilket han flyttade fram sitt tidigare rekord med drygt två meter och resultatet förde även upp honom till landsetta i åldersklassen. Han tog också en överlägsen seger i femkampen totalt och hans poängsumma 3041 för in honom på tredje plats i landsstatistiken. Hans bror Benjamin Helander landade på 1772 poäng, med vilket han blev 5. i SFI- mästerskapen och 4. i NÅID-mästerskapen i P 14.
Timo Broman stod också för en mycket gedigen insats i herrarnas tiokamp. Broman hade siktet inställt på 6000 poäng och efter en ursinnig forcering i den sista grenen 1500 m nådde han slutsumman 6006, vilket berättigar till deltagande i Kaleva Spelen i slutet av augusti.
Broman gjorde en jämn kamp med små missar i höjd och diskus och med fina personbästa på tidigare nämnda 1500 m samt på 400 m och 110 m häck. Totalt sett slutade han på fjärde plats i SFI-mästerskapen och på tredje plats i NÅID-mästerskapen.
Fjärde plats i såväl SFI- som NÅID-mästerskapen blev det också för Sara Oraheimo i D 19. Hon gjorde nu sin första sjukamp med damredskap och noterade efter en jämn insats fina 3969 poäng i en serie där speciellt kula och höjd lyckades bra trots lite fotproblem. Fjärde plats i SFI-M i F 15 och andra plats i NÅID-mästerskapen för F 14 var i sin tur de slutliga placeringarna för Tiia Gustafsson. Hennes slutpoäng i femkampen var 1666 och hon höll sig nära sin personliga rekordnivå i samtliga enskilda grenar.

Senast uppdaterad (2012-07-23 10:12)