Släggkastarna öppnade säsongen i Kaustby

De traditionella vintermästerskapen i slägga ordnades på lördagen i Kaustby. Tävlingen gynnades av sig vackert vinterväder, men då temperaturen då tävlingen inleddes fortfarande visade -10 grader så kan man ändå konstatera att förhållandena inte var helt optimala. I klassen D22 gjorde Josefine Lundström en stabil tävling och placerade sig på 6. plats med resultatet 45.02. Samtliga hennes fem godkända kastade landade inom en meter; det skvallrar om att den egentliga fullträffen uteblev, vilket å andra sidan är rätt typiskt då man tävlar i en enda tävling under hela vintersäsongen. Josses personliga rekord ligger på 46.06, så inte heller det blev långt borta.

I F13 förbättrade, en förkylning till trots, Bodil Wikholm sitt PB med ca 3,5 m till 33.50 och placerade sig på andra plats. I P13 flyttade i sin tur Filip Wikholm fram sitt personbästa med hela 5.5 m till 33.84, med vilket han knep fjärde platsen i tävlingen. Både Bodil och Filip visade med sina prestationer att det finns möjlighet till stora förbättringar under sommarsäsongen.

På lördagen ordnades också inomhustävlingar i Kuppis-hallen i Åbo. IF Raseborg hemförde där tre grensegrar i P13-klassen då Oliver Öhman var snabbast på 60 m, Alex Fagerlund var bäst i längd och Simon Björklöf stötte längst i kula.

Resultat från samtliga ovannämnda tävlingar finns här.