Söderlund försvarade sitt FM-silver

Kaleva Spelen avgjordes senaste veckoslut på Väinölänniemen stadion i Kuopio. Från IF Raseborg deltog sju idrottare och de största framgångsförhoppningarna knöts till herrar kula, där Tomas Söderlund knep silver ifjol. Tomas har brottats med en del problem under sommaren, men under de senaste veckorna har igen formen varit på stigande. Han inledde också med att enkelt ta sig vidare från kvalet med en stöt på 18.28 och även Conny Karlsson klarade kvalet med bravur. Waldemar Kvarnström, som haft svårt att få tekniken att stämma under sommaren, tvingades däremot nöja sig med en 16. plats efter en stöt på 14.56.
I finalen kände sig Tomas inte riktigt lika pigg som i kvalet, men hans bästa stöt 18.53 räckte till en klar andra plats. Favoriten Arttu Kangas segrade med 19.22 i sin sista stöt och hade före det 19.07, så om Tomas haft en bra dag hade det kanske kunnat bli riktigt spännande… Conny kämpade sig igen vidare till slutomgångarna och blev slutligen 8. på 16.74.
Försmädligt nära medalj kom också Otto Loukkalahti på 3000 m hinder. Storfavoriten Jukka Keskisalo avstod denna gång, vilket öppnade en del portar för de övriga och Otto såg här sin chans. Janne Ukonmaanaho och Aki Nummela kunde han inte rå på, men efter en ursinnig strid på målrakan tvingades han sig med 9/100 sekunder mot Joonas Harjamäki i kampen om bronset. Otto gjorde i vilket fall som helst ett mycket fint och väl avvägt lopp och förbättrade sitt PB med nästan nio sekunder till 9.19,83.
Marko Vendelin deltog nu för första gången i Kaleva Spelen och hans tid 1.55,03 var den 13. bästa i försöksheaten. Samma placering nådde även Kristoffer Olin på 400 m häck – hans tid där 56,58 är nytt årsbästa med uppemot en halv sekund. Sara Oraheimo blev i sin tur 14. kula där hennes bästa stöt mätte 12.28.
Resultaten i sin helhet finns i linken nedan.

http://www.tilastopaja.fi/db/fi/tulokset.php?CID=12267

FM-tävlingarna fortsätter inkommande veckoslut då 22-åringarna tävlar i Seinäjoki och 19-åringarna i Huittinen.