Två medaljer för Puputti vid inomhus-FM

Inomhus-FM för åldersklasserna H/D 17-19-22 avgjordes i Kuortane under veckoslutet. De största förhoppningarna för IF Raseborgs del knöts på förhand till Tuomas Puputti, som hittills visat fina takter under inomhussäsongen. Tuomas, som sedan senaste höst tränas av den forna storlöparen Ari Paunonen, visade att formen hållit i sig och han inledde på lördag med att ta brons på 1500 m med resultatet 4.01,45. Detta är hans bästa tid någonsin på sträckan och detta gav givetvis ett ypperligt utgångsläge inför söndagens 800 m. Där löpte Tuomas in på silverplats på tiden 1.57,26, vilket är hans nästbästa notering inomhus. Ett ypperligt veckoslut alltså för Tuomas, som tidigare många gånger varit otursförföjd i mästerskapssammanhang!

Problem har det också varit för Tiia Gustafsson, men nu börjar hon på allvar vara på väg tillbaka, vilket hennes bronsplats i höjd med årsbästaresultatet 163 indikerar. Utrymme för betydligt mer finns under sommarsäsongen och då kommer också mångkampen igen på allvar med in i bilden.

I H22 800 m kom Lasse Minkkinen på 10. plats med tiden 2.04,74, medan Rasmus Vidjeskog i samma åldersklass placerade sig på 18. plats på 200 m med noteringen 24,43. I D22 60 m blev Lotta Lahtinen 19. med tiden 8,31.

IF Raseborgs utdelning från vinterns FM-tävlingar blev därmed ett silver och tre brons, vilket är föreningens nästbästa medaljsaldo hittills. Detta lovar gott inför utomhussäsongen!
Inomhustävlingarna fortsätter ännu med spjutmästerskapen i Tammerfors 3.3 och på samma plats ordnas 9-11.3 inomhussäsongens största tävling Tampere Junior Indoor Games. Vid båda tävlingarna har vi deltagare i F/P-klasserna. Söndagen 18.3 är det sedan dags för vår egen traditionella inomhustävling Karis Telefon Indoors i Karis-hallen.