Två silver från junior-FM

Inomhus-FM för H/D 17-22 avgjordes under veckoslutet i Helsingfors. För IF Raseborgs del knöts de största förhandsförhoppningarna till Tiia Gustafsson och Tuomas Puputti och båda gjorde mycket väl ifrån sig och kom hem med varsin silvermedalj.
Tiia deltog i D19 höjd och blev där alltså tvåa med resultatet 163. Hon visade prov på starka tävlingsnerver genom att klara såväl 159 som 163 i sitt sista försök och det blev också just det sista hoppet på sistnämnde höjd som säkrade silverpengen. Tävlingen vanns av Elina Kakko från Perttelin Peikot med 175.
Tuomas löpte i det på förhand sett starkaste heatet i H19 800 m, men pojkarna höll på att ställa till det för sig då de gick ut i rätt försiktigt tempo. Mot slutet höjdes dock farten rejält och Tuomas kunde genom sin andra plats i heatet säkra även silvermedaljen med tiden 2.01,03. Loppet vanns av Mikko Rahkola från Pudasjärven Urheilijat med tiden 1.59,77.
I D22 kula kom Sara Oraheimo på fjärde plats med 12.73, vilket är nytt inomhus-PB med över en halv meter och detta var samtidigt hennes bästa placering någonsin i FM-sammanhang. Segern hemfördes av Kaisa Kymäläinen från Oriveden Ponnistus med en stöt på 14.48. PB i kula blev det också för Anton Vuorio, som i H19 kom på 8. plats med resultatet 12.91. Den tävlingen vanns i sin tur av Samuli Kyrönviita från Ikalis, som i sin sista stöt fick upp hela 18.64, med vilket han går in på 4. plats i alla tiders landsstatistik och resultatet överskrider  även gränsen till junior-VM inkommande sommar.
På H22 800 m kom Lasse Minkkinen på sjunde plats med tiden 2.07,28, vilket är nytt säsongbästa med ett par sekunder. I det stora startfältet i D17 300 m placerade sig Nicolina Nynäs på 37. plats med tiden 45,15, vilket är nytt inomhus-PB.
Resultaten från tävlingarna i sin helhet finns HÄR.

Inomhussäsongen fortsätter ännu nästa veckoslut då FM i mångkamp avgörs i Kuortane. Tiia försvarar IF Raseborgs färger där. På söndagen ordnas även föreningens egen traditionella inomhustävling Karis Telefon Indoors i Sisu-Arena.

Senast uppdaterad (2016-03-07 11:53)