Wuorenrinne 7. i FM

Inomhus-FM i diskus avgjordes på lördagen (9.2) i Karhu-hallen i Björneborg och Lauri Wuorenrinne stod där för en fin insats och placerade sig på 7. plats i klassen H17 med resultatet 39.50. Lauri tävlade nu för första gången i ifrågavarande åldersklass och därmed också med den för honom i tävlingssammanhang nya 1,5 kg diskusen, men han presterade trots det en relativt jämn serie, vilket visar att det finns möjlighet till betydligt bättre resultat under sommarsäsongen. Man tävlade nu alltså i klassen H17, men då man beaktar de som ännu ryms med i H16 (i vilken Lauri tävlar i FM i sommar) placerade han sig på fjärde plats, vilket givetvis ger tilltro till framskjutna placeringar även under den ordinarie säsongen!
Under lördagen fortsatte även Lotta Lahtinen sina fina vintertakter. I sin tionde tävlingsstart för inomhussäsongen kapade hon i sin hemmahall i Rovaniemi hela 1/10 sekund av sitt PB på 60 m, då hon klockades för tiden 8,06. Det räckte till en åttonde plats i tävlingen där. På 200 m löpte hon i mål på 27,20 (5. plats), vilket stannade 14/100 från hennes färska personbästa.
På söndagen ordnades den Nordiska landskampen för H/D i Bärum i Norge och Tomas Söderlund ingick där i det finländska laget. Tomas fick en lite olycklig start på tävlingen då hans första stöt slintade våldsamt över fingrarna, men han samlade sig väl och blev slutligen fjärde med resultatet 17.69.
Föreningens andra kuläss Sara Oraheimo siktade i Åbo på kvalgränsen till inomhus-FM, men Sara hade inte riktigt sin bästa dag och noterades slutligen för resultatet 12.22. Marius Wasström (H17) löpte i Åbo 60 m och stod där för två jämna lopp, då han i sina båda starter klockades för tiden 7,68 (PB 7,65).
Tuomas Puputti löpte 3000 m i Tammerfors och segrade där i H22 med tiden 9.13,12 i ett lopp där han i praktiken saknade motstånd.